fbpx
Search
Close this search box.

Atkal

Atkal zobens pacēlies pār dažām skolām, šoreiz Kurzemes pusē. Aizķēra, jo vienā no tām savlaik esmu strādājusi. Laikam vēršot ciet. Nē, vēl jau nekas neesot nolemts līdz galam, tikai tāda iespēja tiekot apspriesta.
Esmu tam gājusi cauri. Tikko sāk apspriest tādas iespējas, vecāki jau laicīgi sāk ņemt bērnus ārā, nelaist uz pirmajām klasēm – lai bērniem nav liekas traumas. Tad sāk apvienot klases, un tas ir ceļš uz nekurieni. Vēl kāds laiciņš, un skola jau ir nelaiķe.
Mēs tagad esam ļoti gudri. Smalki mākam izrēķināt, kas ir materiāli izdevīgi un kas ne. Mūsu senči gan bija stulbi, kad neliels pagasts meta kopā naudu, materiālus un savu brīvo laiku, lai saviem bērniem uzceltu tiem laikiem lielu, skaistu un modernu skolu. Viņi, nabadziņi, nemācēja sarēķināt, ka tāds pasākums, paredzēts kādiem 60 pēc- un pēcpēcnācējiem nebūs izdevīgs un nekad neatmaksāsies.
Tagad mēs mākam rēķināt. Un mākam lietot pareizos vārdus, piemēram, skolu likvidēšanu nosaukt par skolu tīkla sakārtošanu. Tātad esam gudri. Tikai diemžēl vēl nemākam izdomāt citus ceļus, piemēram, ka vajadzētu kaut kā citādi izglītot skolotājus, lai viņi drīkstētu mācīt dažādus priekšmetus (pamatkolas līmenis taču, nav jau institūts) un būtu iespēja mazās skolas saglabāt.
Vai mūsu pēcteči būs par mums gudrāki? Varbūt. Ja vien mācēs lasīt.

Dalies ar saviem draugiem spiežot uz vēlamās ikonas zemāk

Pēc izlaiduma

Izlaidumi paskrējuši. Arī pie mums – izlaidumi kā jau izlaidumi, ja vien neskaita to, ka nav zināmi eksāmenu rezultāti (manuprāt, absurds, bet lai nu būtu,

Turpināt lasīt »
Skolotāja Māra Ozola pie ābeles aizrāda

Ak, Šis Helovīns!

Labi atceros laikus, kad šie, mums svešie, svētki ienāca Latvijā. Bērniem tas sākumā likās visai jauki. Vismaz filmās tā izskatījās: tērpi, saldumi, jautrība. Patiesībā tā

Turpināt lasīt »

Ko piedāvā Skolotāja Māra Ozola?

Apskati arī jaunākās grāmatas!

  • Anšlava Eglīša meklējumos grāmatas vāks
    Grāmatas

    Anšlava Eglīša meklējumos

    Now you can buy my book about Anšlava Eglīti directly from us. In it, I write my experiences and reflections, how I learned about Anšlava Eglīti and how his memory was kept in the vicinity of Inciems until that moment.

    6,00 Pievienot grozam
  • Aksesuāri

    Īsa pamācība lasīšanā + plakāts

    Komplektā saņem plakātu un uzlīmes no “Atbildīgais.es”, kas veicinās lasīšanas ieraduma veidošanu. Plakāta ar uzlīmēm izmantošana veicina labu ieradumu nostiprināšanu jautrā veidā.

    14,50 Izvēlieties
  • Grāmatas

    Īsa pamācība lasīšanā

    Vai bērns mūk no grāmatas gluži kā sists? Kā paskaidrot bērnam, kāpēc lasīt ir labi, svarīgi, vajadzīgi un aizraujoši? Kā panākt, ka bērns ar prieku ķeras pie grāmatas un kļūst aizvien patstāvīgāks šajā nodarbē?

    9,99 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Protu, protu rakstīt 1. daļa

    Lielais špikeris latviešu valodas pareizrakstībā, kas paredzēta ašai acs iemešanai, lai vieglāk un ātrāk saprast un uztvert latviešu valodas vārdu pareizrakstību.

    15,00 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Ala. Cietoksnis.

    Autora izdevums sen iemīļotajām Latvijas fantastikas grāmatām “Ala” un “Cietoksnis” tagad ir ieguvis jaunu izskatu vienā grāmatā ar māsas Valentīnas zīmējumiem.

    12,00 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Es vairs nebēgu pa sapņiem

    Biogrāfisks trilleris – Holivudas filmu cienīgs skolotājas dzīves stāsts. Grāmata sniedz pārliecību, ka arī no trakākajām situācijām ir iespējams izbēgt.

    9,50 Pievienot grozam