fbpx
Search
Close this search box.

Vēl par pārbaudes darbiem

Ak, šis bērnu bubulis – pārbaudes darbi! Bez tiem, protams, neiztikt. Bet iebāzt visus skolotājus vienā lielā pārbaudes darbu noteikumu maisā, sakratīt un tad likt visiem darboties vienādi – tas jau ir par traku. Nu tik būs labi, kad visi visā Latvijā darīs tieši tā un tā – kāds absurds!

Kāda kompetenta persona kursos man teica, ka lielu daļu pārmaiņu likumos un noteikumos panākuši vecāki ar saviem advokātiem. Tur jau tā lieta! Vai viņi arī ķirurgiem un zobārstiem likumus nosaka?

Reiz no mūsu pašreizējās ministres dzirdēju jauku frāzi, ka trūkst telpas skolotāju radošajam darbam. Vai tad tāda telpa vispār ir? Vai tāda var būt, ja visu laiku nāk kaut kādi likumi un nolikumi, kas turklāt viens otram runā pretī?

Lai tur augšā pieņem, kādus likumus grib. Tik un tā darīšu, kā esmu darījusi jau kopš sapratu, kā skolotājam jāstrādā. Tā, kā iemācījos jau padomju laikos. Dokumentos viss būs kārtībā. Skolēniem mācīšu to, ko viņiem vajag, un tā, kā varu un protu. Pēc iespējām mācīšos klāt ko jaunu. Mani nepieķers, jo skolā, kur pašlaik strādāju, neviens nav ieinteresēts pazemināt mana darba kvalitāti, galvenais taču ir rezultāts. Tas būs pietiekami labs.

Bet par to labošanu – man ir sava jau gadiem iestrādāta sistēma, kad skolēni īpaši daudz iemācās tieši labošanas procesā. Netaisos to mainīt, jo tad zināšanas tiešām mazināsies. Netaisos visu laiku un spēku veltīt kaut kādiem formāliem cipariem. Man ir svarīgs mācību rezultāts, nevis cipars. Arī bērnu žēl. Lai tā pasaule iet ieskrieties.

Dalies ar saviem draugiem spiežot uz vēlamās ikonas zemāk

Skolotāja Māra Ozola skaidro

Čības

Internets nes baisu vēsti – valdības dēļ nevar čības nopirkt, jāsagraiza balles kurpes! Kādas šausmas! Ak, cik mēs vārgi, cik nevarīgi! Ei, tu, valdība, pagādā

Turpināt lasīt »
Skolotāja Māra Ozola grāmatas atklāšanā ar pildspalvu

Seminārs

Vakar bija tāda ļoti laba un reizē arī skumīga diena.Skumīga, jo zinājām, ka mēs, Pierīgas literatūras skolotāji tieši šādā bariņā vairs netiksimies – viss plūst

Turpināt lasīt »

Lai vai kas.

Lai vai kas.Ieraudzīju FB bildītes, kā zemnieks ar zemi, lai kas arī pasaulē notiktu. Pēkšņi atcerējos 1991.gada augustu. Mierīgi virtuvē gatavoju ēst, vīrieši pie kūts

Turpināt lasīt »

Ko piedāvā Skolotāja Māra Ozola?

Apskati arī jaunākās grāmatas!

  • Anšlava Eglīša meklējumos grāmatas vāks
    Grāmatas

    Anšlava Eglīša meklējumos

    Now you can buy my book about Anšlava Eglīti directly from us. In it, I write my experiences and reflections, how I learned about Anšlava Eglīti and how his memory was kept in the vicinity of Inciems until that moment.

    6,00 Pievienot grozam
  • Aksesuāri

    Īsa pamācība lasīšanā + plakāts

    Komplektā saņem plakātu un uzlīmes no “Atbildīgais.es”, kas veicinās lasīšanas ieraduma veidošanu. Plakāta ar uzlīmēm izmantošana veicina labu ieradumu nostiprināšanu jautrā veidā.

    14,50 Izvēlieties This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Grāmatas

    Īsa pamācība lasīšanā

    Vai bērns mūk no grāmatas gluži kā sists? Kā paskaidrot bērnam, kāpēc lasīt ir labi, svarīgi, vajadzīgi un aizraujoši? Kā panākt, ka bērns ar prieku ķeras pie grāmatas un kļūst aizvien patstāvīgāks šajā nodarbē?

    9,99 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Protu, protu rakstīt 1. daļa

    Lielais špikeris latviešu valodas pareizrakstībā, kas paredzēta ašai acs iemešanai, lai vieglāk un ātrāk saprast un uztvert latviešu valodas vārdu pareizrakstību.

    15,00 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Ala. Cietoksnis.

    Autora izdevums sen iemīļotajām Latvijas fantastikas grāmatām “Ala” un “Cietoksnis” tagad ir ieguvis jaunu izskatu vienā grāmatā ar māsas Valentīnas zīmējumiem.

    12,00 Pievienot grozam
  • Grāmatas

    Es vairs nebēgu pa sapņiem

    Biogrāfisks trilleris – Holivudas filmu cienīgs skolotājas dzīves stāsts. Grāmata sniedz pārliecību, ka arī no trakākajām situācijām ir iespējams izbēgt.

    9,50 Pievienot grozam